221 Cách làm chân thẳng tăm tắp như sao Hàn chỉ trong 1 tuần mới nhất

Këmbët e lakuara ju pengojnë të vishni mini funde të bukura? Ju nuk ecni me vetëbesim nga frika se mos zbuloni të metat tuaja. Ja një lajm i mirë për ju! Ju mund t’i përmirësoni ato duke aplikuar mënyrën shumë efektive të drejtimit të këmbëve sipas këtij artikulli.

Cili është standardi i këmbëve të drejta?

Një palë këmbë vlerësohet si e drejtë, do të ketë 5 kritere si më poshtë: Kur qëndroni në një pozicion prej 2 këmbësh afër njëra-tjetrës, në mes të kofshëve do të jetë një vijë, kyçet dhe viçat duhet të prekin. së bashku, kyçet i gishtave të mëdhenj duhet të prekë. Një person që plotëson kriteret e mësipërme do të konsiderohet se ka këmbë të bukura dhe të drejta.

Këmbët e lakuara, këmbët e harkut, pse?

Këmbët e lakuara ndahen në 2 lloje:

Për këmbët e përthyera fiziologjikisht: Me kalimin e kohës, do të korrigjohet vetë pa ndërhyrje.

Për këmbët e përkulura patologjike: Shkaqet e këtij fenomeni përfshijnë:

 • Këmbët e përkulura kongjenitale për shkak të pozicionit të përkulur në barkun e të porsalindurit.
 • Në procesin e zhvillimit të trupit, ju keni rakit, mungesa e kalciumit ose kequshqyerja gjithashtu mund të shkaktojë që viçat të përkulen prapa.
 • Gjatë rritjes, sistemi juaj kockor deformohet si një kockë e thyer, por kur shërohet, nuk është njësoj.
 • Për shkak të ndikimeve të forta, kockat janë të përkulura dhe të deformuara, veçanërisht te fëmijët, sepse kockat janë shpesh më të buta dhe më të dobëta se të rriturit.
 • Njerëzit që janë mbipeshë ose humbasin ecjen e tyre shumë herët kanë më shumë gjasa të përjetojnë këmbë të përkulura.
 • Përveç kësaj, mund të jetë edhe për shkak të një çrregullimi kockor. Këto kushte janë të zakonshme tek fëmijët dhe adoleshentët dhe çojnë në lakim të këmbëve, gjë që bën që këmbët të varen anash.

Cilat shenja njohin këmbët e harkut?

Per te rritur: Qëndroni drejt, me kyçet tuaja të prekura, por gjunjët nuk preken. Nëse shihni se këmbët tuaja janë në formë O-je, atëherë këmbët tuaja janë të përkulura sepse këmbët e harkut janë simetrike.

Për fëmijët e vegjël:

 • Fëmijët mbi 3 vjeç dhe ende kanë një këmbë në formë O ose mbi 7 vjeç, por kanë një këmbë në formë X, sepse kockat e këmbës së foshnjës në një moshë të caktuar do të duhet të jenë të drejta dhe këmbët janë zvogëluar gradualisht.
 • Foshnja ka vështirësi në ecje, shpesh ankohet për dhimbje në këmbë ose këmbët janë më të shkurtra se moshatarët e tyre.
 • Këmbët e fëmijës janë asimetrike, të tilla si këmbët në formë O-je ose X-të që gjenden vetëm në njërën këmbë.
Cilat shenja njohin këmbët e harkut?

Si t’i bëni këmbët të holla dhe të drejta në 1 javë falë jogës

Ushtrimet për të ndihmuar këmbët të ndalojnë përkuljen dhe si t’i bëni këmbët drejt janë më poshtë. Mund t’ju ndihmojë disi në përmirësimin dhe synimin për këmbë të drejta dhe të bukura:

1. Ushtrime për të ndihmuar në drejtimin e këmbëve – Yoga për të ngritur këmbët tuaja

Ushtrimet e jogës për të ngritur këmbët përfshijnë poza që kryesisht punojnë në muskujt e barkut, muskujt e shpinës dhe muskujt e këmbëve. Mbështetni këmbët tuaja që të shtrihen, drejtohen, trajtohen në mënyrë efektive këmbët e harkut.

Hapat për ta bërë këtë janë si më poshtë:

 • Hapi 1: Ju shtriheni në shpinë në një dyshek yoga ose në një shtrat dyshek. Të dyja duart vendosen përgjatë trupit me pëllëmbët e kthyera nga poshtë. Drejtoni këmbët, duke i lënë thembrat tuaja të prekin njëra-tjetrën.
 • Hapi 2: Merrni frymë thellë, dhe në të njëjtën kohë drejtoni këmbët dhe shputat tuaja. Ngrini ngadalë këmbët lart rreth 30 cm nga dyshemeja, duke i mbajtur gjunjët drejt. Mbajeni këtë pozicion për rreth 45-60 sekonda. Merrni frymë normalisht.
 • Hapi 3: Nxirrni frymën dhe në të njëjtën kohë ulni këmbët ngadalë për t’u kthyer në pozicionin e fillimit.
Ushtrime për të ndihmuar në drejtimin e këmbëve - Yoga për të ngritur këmbët
Ushtrime për të ndihmuar në drejtimin e këmbëve – Yoga për të ngritur këmbët

2. Si t’i bëni këmbët tuaja të drejta dhe të holla falë pozës së jogës në gjunjë

Ky ushtrim ndihmon në shtrirjen e qafës, shtyllës kurrizore, krahëve dhe shtrirjes së këmbëve, duke i bërë këmbët tuaja më të drejta. Kurimi i këmbëve të përthyera në mënyrë efektive dhe të shpejtë.

Hapat janë si më poshtë:

 • Hapi 1: Ju uleni drejt në tapetin e jogës, përkuluni pak mbrapa, duart pas shpine për të mbajtur ekuilibrin. Këmbët e shtrira drejt përpara.
 • Hapi 2: Përkulni ngadalë këmbën e majtë drejt trupit. Me të dyja duart, tërhiqeni këmbën e majtë afër ijeve në mënyrë që shputa e këmbës së majtë të mbështetet në kofshën e djathtë. Në këtë pikë, këmba e djathtë duhet të drejtohet. Pastaj ngadalë uleni këmbën tuaj të majtë në dyshek.
 • Hapi 3: Merrni frymë thellë dhe më pas nxirreni, duke u kombinuar me të gjithë trupin përpara. Mundohuni të shtrëngoni afër këmbëve, krahët drejt dhe të ndërthurur në shputat e këmbëve.
 • Hapi 4: Mbajeni këtë pozicion për 1 minutë, pastaj ngadalë kthehuni në pozicionin origjinal në rend të kundërt. Vazhdoni të kryeni të gjithë lëvizjen duke përkulur këmbën e djathtë, duke drejtuar këmbën e majtë.
Si t'i bëni këmbët të drejta dhe të holla falë pozës së yogës në gjunjë
Si t’i bëni këmbët të drejta dhe të holla falë pozës së yogës në gjunjë

3. Ushtrime për të ndihmuar në drejtimin e këmbëve falë pozës së jogës me kokë poshtë

Ky ushtrim ndihmon të rrjedhë më shpejt gjakun në pjesët e trupit, nyjet e këmbëve të shtrihen dhe yndyra rreth datës 3 konsumohet ndjeshëm. Mbështetje për të përmirësuar këmbët maksimale të harkut,

Si ta bëni këtë përfshin hapat e mëposhtëm:

 • Hapi 1: Ju filloni në një pozicion qeni me fytyrë poshtë me duart tuaja në tokë. Mbajeni shpinën drejt, në mënyrë që ijet tuaja të jenë pingul me dyshemenë.
 • Hapi 2: Vendosni peshë në krahët tuaj për të ngritur ngadalë njërën këmbë lart vertikalisht.
 • Hapi 3: Ijet qëndrojnë në pozicionin origjinal, mos anojnë ose anojnë brenda 15-30 sekondave.
 • Hapi 4: Më pas uleni këmbën tjetër në tokë dhe vazhdoni të bëni ngritjen e këmbës për këmbën tjetër.
 • Hapi 5: Përsëriteni të gjithë lëvizjen rreth 4-6 herë për secilën këmbë për t’i shtrirë këmbët drejt jashtë.
Ushtrime për të ndihmuar në drejtimin e këmbëve falë pozës së jogës me kokë poshtë
Ushtrime për të ndihmuar në drejtimin e këmbëve falë pozës së jogës me kokë poshtë

4. Ushtroni për të kuruar këmbët e harkut duke shtrirë muskujt e këmbës

Kjo lëvizje është një mënyrë për të drejtuar këmbët tuaja për t’ju ndihmuar të zgjasni muskujt e ijeve dhe kofshëve, t’i bëni këmbët tuaja të qëndrojnë më drejt dhe të kapërceni në mënyrë efektive gjendjen e harqeve. Përveç kësaj, ajo gjithashtu ndihmon në relaksimin e trupit, reduktimin e stresit dhe stimulimin e organeve tretëse dhe riprodhuese për të punuar më mirë.

Hapat përfshijnë:

 • Hapi 1: Jeni në një pozicion të gjunjëzuar në dysheme, gjunjët e shtrirë. Ngadalë sillni këmbën tuaj të majtë përpara, thembra prek dyshemenë, më pas thithni thellë.
 • Hapi 2: Më pas nxirreni ngadalë, përkuluni pak përpara, duart në dysheme.
 • Hapi 3: Ngadalë lëvizni gjurin e majtë prapa në mënyrë që pjesa e poshtme dhe gjuri të prekin dyshemenë. Në të njëjtën kohë, rrëshqitni këmbën tuaj të djathtë butësisht përpara në mënyrë që e gjithë këmba juaj të prekë dyshemenë.
 • Hapi 4: Me të gjithë gishtat e djathtë të kthyer nga tavani, pingul me dyshemenë, rrëshqitni këmbën e majtë prapa në mënyrë që gishti i këmbës dhe i majtë të prekin tokën.
 • Hapi 5: Ngrini duart mbi kokën tuaj dhe bashkojini ato. Shtrydhni krahët dhe ngadalë përkulni shpinën në shpinë për sa më shumë rehati.
 • Hapi 6: Merrni frymë butësisht dhe mbajeni atë pozicion për 30-60 sekonda derisa të ndiheni rehat.
 • Hapi 7: Relaksoni pozën duke vendosur duart në dysheme, rrëshqisni këmbët përsëri në pozicionin origjinal.
 • Hapi 8: Vazhdoni të bëni lëvizjen për anën tjetër.
Ushtrime për të kuruar këmbët e harkut duke shtrirë muskujt e këmbës
Ushtrime për të kuruar këmbët e harkut duke shtrirë muskujt e këmbës

Cilat janë zakonet që ndihmojnë në drejtimin e këmbëve?

Në majë të gishtave çdo ditë

 • Hapi 1: Qëndroni drejt dhe vendosni duart përpara jush.
 • Hapi 2: Mbyllni këmbët dhe majat e gishtave (gishtat) sa më shumë që të mundeni.

Shënim: Herën e parë duhet ta mbani kohën në gishtat e këmbëve për rreth 5 sekonda dhe gradualisht ta rrisni atë. Përsëriteni 10-15 herë çdo herë.

Në majë të gishtave çdo ditë
Në majë të gishtave çdo ditë

Si t’i bëni këmbët drejt duke kërcyer në sekonda

Kërcimi me litar konsiderohet si një nga ushtrimet më të mira për të gjithë trupin, jo vetëm që ndihmon në rritjen e shëndetit, mbështetjen e humbjes së peshës, tonifikimin e trupit. Përveç kësaj, ju ndihmon gjithashtu të rifitoni shpejt këmbët e drejta.

Kërcimi me litar është i përshtatshëm për shumë audienca dhe mosha, i përshtatshëm kur e aplikoni në shtëpi çdo ditë.

Ecja është një mënyrë e thjeshtë por efektive për të drejtuar këmbët

Sipas studimeve, ecja ndihmon për të ushtruar forcë në muskujt e këmbëve dhe viçave. Efektive në dobësimin e këmbëve dhe eliminimin efektiv të këmbëve të harkut. Përveç kësaj, me një ndikim të vogël, yndyra e tepërt në zonën e viçit do të zhduket dhe këmbët do të jenë shumë më të holla. Kështu që duhet ta bëni këtë çdo ditë si zakon.

Ecja është një mënyrë e thjeshtë por efektive për të drejtuar këmbët
Ecja është një mënyrë e thjeshtë por efektive për të drejtuar këmbët

A duhet të shkojnë këmbët e përthyera në palestër?

Përgjigja është po! Në thelb, këmba e përkulur i përket kockës, kështu që koha për të kapërcyer këtë situatë varet nga vendndodhja e secilit person. Ushtrimet në palestër do të ndihmojnë që këmbët të ndalojnë përkuljen dhe të përmirësojnë në mënyrë efektive këmbët e harkut.

Përveç kësaj, regjimi i palestrës zbaton edhe një dietë shkencore, ushqimi i arsyeshëm do t’ju ndihmojë të nxisni më shpejt efikasitetin.

Jini këmbëngulës në praktikimin e ushtrimeve në palestër për të ndihmuar këmbët tuaja të ndalojnë përkuljen dhe t’i mbani ato brenda 1 muaji, do të shihni efektet që sjell kjo metodë në këmbët tuaja.

A duhet të shkojnë këmbët e përthyera në palestër?
A duhet të shkojnë këmbët e përthyera në palestër?

Cilat metoda kozmetike trajtojnë këmbët e lakuara?

Metoda kozmetike jo invazive

Kjo metodë synon të masazhojë direkt në indin muskulor në pozicionet midis nyjeve, dhe në të njëjtën kohë të korrigjojë strukturën, të shtrydh kockat për t’i bërë nyjet të kthehen në pozicionin e duhur.

Përveç kësaj, masazhi i kockave shkakton qarkullimin e gjakut, stimulon qarkullimin e gjakut, rrit prodhimin e kolagjenit, ruan mineralet … krijon një zhvendosje të strukturave kockore në pozicionin e duhur.

Avantazhi i kësaj mënyre është se nuk keni nevojë të bëni operacione të dhimbshme, nuk keni nevojë të keni një rikuperim afatgjatë dhe veçanërisht nuk keni nevojë të paguani shpenzime të mëdha.

Metodat invazive kozmetike

Ky operacion plastik për të amputuar kokën e tibisë duke hapur plotësisht prerjen është procedura më e zakonshme për trajtimin ortopedik të këmbës O dhe deformimin ortopedik të këmbës.

Kjo metodë kirurgjikale mund të ruajë këndin e animit të tibisë dhe të parandalojë që rrënja të prekë nyjen e gjurit.

Metodat invazive kozmetike
Metodat invazive kozmetike

Artikulli i mësipërm është shpërndarë mjaftueshëm që ju të dini se si t’i bëni këmbët e drejta efektive dhe të lehta për t’u aplikuar. Bëjeni sot për të shkurtuar kohën e të jetuarit me këmbë më pak të bukura. Genkiland ju uron suksese!

Ju gjithashtu mund të shihni më shumë informacion dhe njohuri rreth fiziologjisë së mirë në faqen e internetit: Toduongvat.com

 • Rreth
 • Postimet e fundit
author nguyen tuyet nhi
Postimet e fundit nga Le Nguyet Anh (Shiko gjithcka)
 • Sapo keni mbaruar periodat 2 ditore shtatzene? Kur duhet të bëj seks? – 9 dhjetor 2022
 • 5 shenjat që janë gati të lindin 2 ditë më parë pikërisht që një nënë të jetë e rrumbullakët dhe katrore – 9 dhjetor 2022
 • Mosfunksionimi erektil: Përbërësit, përdorimet, përdorimi, çmimi – 8 dhjetor 2022

Shiko me shume:

 • Cili është shkaku i dhimbjes së penisit pas seksit? Si të rregulloni?

 • 3 mënyra për të avulluar fytyrën tuaj me gjethe perilla për të trajtuar melasmën, aknet dhe detoksifikimin

 • Cilat janë pilulat për zgjatjen e seksit? A ka ndonjë efekt anësor?

 • A ka dobësi fiziologjike pirja e qumështit të sojës? A ka infertilitet?

 • Kanë madhësi prezervativët? Si të zgjidhni një prezervativ që i përshtatet djalit?